NLE
Groei Klanten Instroom
Homepage NLE
CAM

Challenge 3

TV-campagnes digitaal ondersteunen

Waar we tv-campagnes vroeger op zich draaiden, zien we nu dat een tv-campagne niet meer zonder digitale ondersteuning kan.

We gebruiken een mix van kanalen zoals Facebook, Instagram, Youtube en het Google Display Netwerk.

Challenge 4

Innovaties lanceren

Het bouwen, testen en lanceren van innovaties is een vak apart. Met ons digitale team hebben we in een aantal jaar tijd meerdere innovaties gelanceerd.

Anna Thermostaat
nlex-inzicht

Resultaten in 1 maand

Innoveren kan je leren. Met iedere introductie worden we beter in het introduceren van nieuwe innovaties. We zijn trots op de behaalde resultaten.

Resultaten innovatie
NLE Elektric Lease
Laadstation NLE
 NLE Laadstation

Challenge 5

Team opbouwen

Om dit alles te bereiken was een eigen in-house digitaal team onmisbaar. Het team zou de innovaties intern moeten pushen en de lancering voorbereiden.

Succesvol innoveren en groeien kan alleen als het team de klant begrijpt. Dichtbij de marketing-afdeling en met een directe link naar de directie.

Maar hoe bouw je nu dit team op? Welke rollen heb je nodig?

Strategie

Strategie is het startpunt.

Voor het digitale team van NLE is de strategie om door data en innovatie digitale koploper van de energiemarkt te worden.

Beter

Proces

Structure follows strategy. Als de strategie bepaald is kan de structuur ingericht worden, het proces. 

Een snelveranderend team profiteert van een proces waarop teruggevallen kan worden.

Een proces dat goed kom kan gaan met snelle veranderingen is SCRUM. Het hele team (marketeers, developers, designers) werkt gezamenlijk vanuit 1 SCRUM-omgeving.

Allround

Als het proces aanwezig is, kunnen mensen aangenomen worden. Te beginnen met allrounders.

Allrounders zijn het best in te zetten omdat je te maken hebt met snelle veranderingen. Je weet dus vooraf nog niet precies wat mensen moeten gaan doen.

Hoe meer ze kunnen, hoe groter de kans dat er aan de juiste dingen wordt gewerkt en niet aan dingen waar men 'toevallig' goed in is.

Ben jij ook op zoek naar meer groei en succes?

Neem contact met ons op

Digital Growth Agency versterkt direct jouw organisatie met bewezen werkwijzen en processen om groei te realiseren. We vertellen je graag meer over hoe dit voor jou kan werken.