Yource: Het platform voor digital recruitment

In de afgelopen jaren is FINTREX Recruitment gefuseerd met diverse grote spelers, zoals P-C-S en het Belgische Mifratel. Om optimaal gebruik te maken van deze synergie, is er een nieuw, gezamenlijk en allesomvattend merk neergezet: Yource. 

Yource is marktleider in klantcontact in de Benelux

Challenges

Om de digitale omgeving te bouwen die bij een marktleider past waren een vijftal zaken van groot belang:

  1. Brand
  2. Features
  3. Insourcing
  4. Vindbaarheid
  5. Budgetcontrole

1. Hoe zorg je dat het Brand de juiste uitstraling heeft?

Yource is hét grootste startpunt bij het zoeken naar een leuke passende baan in customer services. Yource straalt een voelbaar groots enthousiasme en passie uit. Met een vakkundige en hartstochtelijke bezieling maak Yource een statement naar de buitenwereld om de banen in customer services aantrekkelijk en passend te maken voor een grote diverse groep van ambitieuze en potentiële werknemers. Bij Yource voel je direct de welwillende warmte, het zelfvertrouwen en aangename verwelkoming.

Yource Logo
Yource beker
Yource folder

2. Welke features heb je nodig voor effectieve recruitment?

We hebben op het platform een aantal features gebouwd om de kandidaat optimaal te helpen met het vinden van de juiste vacatures. Alles ademt het nieuwe merk Yource.

State-of-the art zoekoverzicht met vele configuratie-opties aan de achterkant.

Header Yource

 

Persoonlijk solliciteren bij de recruiter waar je na je sollicitatie contact mee krijgt.

Yource Solliciteren

YOU, als eerste stap in de community van Yource.

Yource Mijn Account YOU

3. Hoe bouw je een intern Digital Team op?

Om op lange termijn digitaal succesvol te zijn, geloven wij erin dat een organisatie zoveel mogelijk in huis moet halen. We hebben daarom allereerst gezorgd dat de technologie past bij het in huis halen van een eigen digitale team.

Dat betekent dat we hebben gekozen voor:

  • Een taal die breed gedragen wordt (PHP)
  • Een systeem dat veilig, betrouwbaar en vooral open source is
  • Zoveel mogelijk ontwikkelen in herbruikbare blokken

Door deze systeemkeuzes is het makkelijker voor de marketingafdeling om veel dingen zelf aan te passen of toe te voegen. Daarnaast is het aannemen van een developer, voor het fixen van bugs het ontwikkelen van nieuwe features, een stuk makkelijker is geworden.

Door het (deels) in-house halen van development kan Yource altijd doorontwikkelen en sneller reageren.

4. Hoe zorg je dat de kandidaat jou gaat vinden?

Uit analyse van de data bleek dat Yource een groot deel van haar kandidaten werft via organische vindbaarheid. Daarnaast bleek ook dat in het platform dat Yource voorheen gebruikte (FINTREX-Recruitment) een hoop technische SEO-fouten zaten.

Het oplossen van fouten is één, het zorgen voor vindbaarheid op Google is twee en het voorbereiden op Google For Jobs is drie. Het hele platform is zo ingericht dat optimale vindbaarheid op de zoekmachines mogelijk is. 

5. Hoe houd je grip op groei en budget?

Dit model geeft inzicht van marketing-euro tot hire

Met het nieuwe platform kan veel meer en beter gemeten worden. Door de juiste implementatie van Analytics en het koppelen van externe aan interne data, is een volledig Conversie Attributie Model gebouwd.

Dit model geeft inzicht van marketing-euro tot hire. Hierdoor hebben we grip gecreëerd op de marketingbudgetten en weten we precies hoe Yource kan groeien.Wil jij ook beter in staat zijn de juiste kandidaten te vinden?

Het vinden van de juiste kandidaten is voor veel organisaties een uitdaging. Om effectief te kunnen werven is employer-branding belangrijk. Hoe jij overkomt op de kandidaat beïnvloed de keuze om wel of niet te solliciteren.

Wil jij een betere digitale omgeving voor solliciteren of heb je hulp nodig bij het vergroten van jouw instroom van kandidaten? Stuur Eelco een vrijblijvende mail.