Google Optimize stopt. En nu?

Het zal je niet ontgaan zijn: Google Optimize en Optimize 360 stoppen er na 30 september mee. Ja, je leest het goed: nog één week! Het gratis go-to platform voor A/B-testen en websitepersonalisatie trekt de stekker eruit. Maar, laten we niet bij de pakken neerzitten, maar kijken naar wat de alternatieven zijn.

Wat gebeurt er met mijn experimenten?

Heb je nog experimenten draaien? Dan blijven deze nog tot 30 september doordraaien. Kortom, je hebt nog een week om een laatste test te doen of om je zaken op orde te krijgen voordat de boel dichtgaat. Actieve experimenten worden automatisch stopgezet na deze datum.

De pluspunten van Optimize

Eén van de grootste voordelen van Google Optimize was dat het volledig gratis was. Dit maakte het een uitstekende keuze voor iedereen, van freelancers tot grote ondernemingen. Maar, zoals ze zeggen, aan alle goede dingen komt een einde. Dus wat nu?

De alternatieven op een rijtje

Optimizely

Dit is de Ferrari onder de A/B-test tools. De tool is zeer veelzijdig en biedt een scala aan geavanceerde features zoals doelgericht testen, personalisatie en real-time analytics. Maar zoals elke luxe sportauto heeft ook Optimizely zijn prijs. Hoewel er een instapversie is die gratis kan zijn, kunnen de kosten voor uitgebreidere plannen snel oplopen tot $999 per maand. Over het algemeen is dit de tool voor jou als je hoge eisen hebt en bereid bent om daarvoor te betalen.

Pro-tip: Als je overweegt om Optimizely te gebruiken, zorg er dan voor dat je voldoende tijd en middelen reserveert voor de setup en implementatie. Het kan even duren voordat je het onder de knie hebt, maar als je dat eenmaal hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos.

 

VWO (Visual Website Optimizer)

Minder duur dan Optimizely maar zeker niet minder efficiënt. De tool is gebruiksvriendelijk en biedt een scala aan betrouwbare functies voor A/B-testen, personalisatie en meer. Met prijzen die variëren van $49 tot $499 per maand, is VWO aantrekkelijk voor zowel kleine als middelgrote bedrijven die niet te veel budget kwijt willen zijn.

Pro-tip: VWO is bijzonder nuttig als je nieuw bent in de wereld van A/B-testen. De interface is intuïtief, en er zijn tal van handleidingen en tutorials om je op weg te helpen.

 

Convert

Convert is de betaalbare, toegankelijke optie voor kleinere bedrijven die gewoon een goede, solide A/B-testing tool willen zonder veel toeters en bellen. Met een prijskaartje van $99 tot $499 per maand krijg je een no-nonsense platform dat makkelijk te navigeren is en doet wat het moet doen.

Pro-tip: Als je nieuw bent met A/B-testing en een beperkt budget hebt, dan is Convert een uitstekend startpunt. Je kunt altijd later overstappen naar een meer geavanceerde tool als je meer ervaring en budget hebt.

 

? Vergelijk hier

Tool Voordelen Nadelen Prijs (per maand)
Optimizely Uitgebreide functies, gebruiksvriendelijk Relatief duur, tijdrovende setup $0 tot $999
VWO Veel functies, makkelijk te implementeren Minder geavanceerde opties $49 tot $499
Convert Eenvoudig, betaalbaar Minder geavanceerde functies $99 tot $499

 

De Franse revolutie: AB Tasty & Kameleoon

AB Tasty: Dit Franse bedrijf wint snel aan populariteit. Ze maken A/B-testen en personalisatie eenvoudig en bieden bovendien waardevolle inzichten via heatmaps en sessie-opnamefuncties. Zeker een kijkje waard!

Kameleoon: Een andere Franse gigant die een stevige voet aan de grond krijgt in Nederland. Het platform biedt AI-gedreven personalisatie, maar is redelijk geprijsd.

Tot slot: welke tool past bij jou?

Het kiezen van de juiste tool is sterk afhankelijk van wat je bedrijf precies nodig heeft. Niet elke tool is voor ieder bedrijf de juiste keuze. Dus, weeg de voor- en nadelen af en bekijk welke het beste aansluit bij jouw wensen en budget.

En hé, er is een licht aan het einde van de tunnel: Google heeft aangegeven dat er integraties komen tussen Analytics en VWO, Convert, en AB Tasty. Dus, blijf optimistisch en start je nieuwe A/B-testavontuur met één van deze tools.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste tool voor jouw business? Neem dan gerust contact met ons op!Google optimize