Wat is Google for Jobs

Google for Jobs is het vacatureplatform van Google. Als je vacatures hebt, kun je die plaatsen op Indeed of Monsterboard, maar je kunt er ook voor zorgen dat je op Google for Jobs gevonden wordt.

Hoe kom ik op Google for Jobs

Jouw vacatures kunnen in Google for Jobs komen te staan als je ze technisch zo aanmerkt dat Google ze herkent als vacature. Dit doe je door het toevoegen van de juiste Structured Data.

Wat is Structured Data

Structured Data is extra informatie over jouw vacature die je op de achtergrond toe kan voegen. In deze Structured Data maak je gebruik van de velden die Google beschikbaar heeft. Zo is een veld bijvoorbeeld de naam van de vacature. Als je die op de achtergrond netjes invult zal je zien dat jouw vacature met die naam in Google for Jobs komt te staan. 

Hier vind je alle info van Google over de Structured Data.

Wat kan ik met Google for Jobs

Met Google for Jobs kan je zorgen voor meer sollicitaties. En je zorgt voor een extra instroom kanaal. Hierdoor kan je jouw inzet en budget nog beter over verschillende kanalen verdelen.

Hoe zorg ik dat mijn vacatures hoog in Google for Jobs komen

De Jobs zoekmachine van Google werkt hetzelfde als de algemene zoekmachine. Daar zorg je bijvoorbeeld dat je terminologie gebruikt die de doelgroep ook gebruikt, je vermijd jargon en schrijft unieke teksten. Zo zijn er nog een groot aantal tips om jouw vacatures hoog in Google te krijgen.

Meer weten over hoe jouw vacatures ook in Google for Jobs kunnen komen? We helpen je graag verder.