Wat is Google for Jobs

Wat is Google for Jobs

Google for Jobs is het vacatureplatform van Google. Als je vacatures hebt, kun je die plaatsen op Indeed of Monsterboard, maar je kunt er ook voor zorgen dat je op Google for Jobs gevonden wordt.

Hoe kom ik op Google for Jobs

Jouw vacatures kunnen in Google for Jobs komen te staan als je ze technisch zo aanmerkt dat Google ze herkent als vacature. Dit doe je door het toevoegen van de juiste Structured Data.

Je kunt dit vergelijken met hoe Google Shopping werkt. Op Google krijg je sinds enkele jaren bij sommige zoekopdrachten meteen de producten te zien die je zoekt. Deze producten staan op webshops. Deze producten zijn technisch zo aangemerkt dat Google ze meeneemt als product en ze toont wanneer dit relevant is voor een zoekopdracht.

Dit technisch aanmerken doe je met Structured Data

Wat is Structured Data

Structured Data is extra informatie over jouw vacature die je op de achtergrond toe kan voegen. In deze Structured Data maak je gebruik van de velden die Google beschikbaar heeft. Zo is een veld bijvoorbeeld de naam van de vacature. Als je die op de achtergrond netjes invult zal je zien dat jouw vacature met die naam in Google for Jobs komt te staan. 

Hier vind je alle info van Google over de Structured Data.

Waarom moeten mijn vacatures op Google for Jobs komen te staan?

Google hanteert een strategie waarin ze steeds sneller het antwoord willen geven waar de gebruiker naar zoekt. Zo krijg je bij sommige zoekopdrachten meteen het antwoord van Google (dat van een andere website komt) en zie je meteen de producten waar je op zoekt. Ditzelfde voert Google uit met vluchten en hotels en onlangs zijn ze dus ook gestart met vacatures.

Om te zorgen dat je profiteert van deze strategie van Google moet je zorgen dat je jouw vacatures goed aanbiedt via Structured Data.

Google maakt doorgaans haar eigen resultaten steeds belangrijker, of het nu gaat om antwoorden, producten, vluchten of hotels. Deze resultaten staan bovenaan en worden dus ook het meest gebruikt. 

Google for Jobs zal dus zeker gaan groeien. Als je de vacatures via Google kan vinden, waarom zou een bezoeker dan nog naar vacaturebanken gaan? Google is dan de vacaturebank. Het is dus essentieel om daar goed op gevonden te worden. Het levert namelijk in meer sollicitaties en een voorsprong op de concurrentie.

Hoe zorg ik dat mijn vacatures hoog in Google for Jobs komen

De Jobs zoekmachine van Google werkt hetzelfde als de algemene zoekmachine. Daar zorg je bijvoorbeeld dat je terminologie gebruikt die de doelgroep ook gebruikt, je vermijd jargon en schrijft unieke teksten. Zo zijn er nog een groot aantal tips om jouw vacatures hoog in Google te krijgen.

Meer weten over hoe jouw vacatures ook in Google for Jobs kunnen komen? We helpen je graag verder.