Recruitmentmail die werkt: van 3 naar 20 sollicitanten!

Recruitmentmail die werkt: van 3 naar 20 sollicitanten!

Voor onze klant Yource Spanje staan we altijd klaar om nieuwe collega's te vinden.

Toen de recruiters onlangs aan de bel trokken dat er meer sollicitanten nodig waren voor een nieuwe vacature in Valencia, wisten wij het antwoord. Met een ijzersterke recruitmentmail naar de bestaande database haalden we ruimschoots genoeg sollicitanten binnen voor de vacature. We gingen binnen één week van 3 naar 20 sollicitanten, een groei van meer dan 450%! Benieuwd wat er nou écht werkt als je mailt om te recruiten? Lees snel verder voor 7 concrete tips.

  1. Persoonlijke aanhef in de onderwerpregel en preheader: Door de ontvangers direct aan te spreken, wekten we hun interesse en nieuwsgierigheid. Bijvoorbeeld: "Hey [Naam], deze nieuwe baan bij [Opdrachtgever] past echt bij je!
  2. Kort en krachtig: We weten dat de tijd van onze ontvangers kostbaar is, daarom hielden we de boodschap beknopt en to the point. Geen lange verhalen, maar direct naar de essentie.
  3. Duidelijke banner die past bij de doelgroep: Visuele elementen zijn cruciaal in een e-mailcampagne. Onze banner trok de aandacht en sprak de doelgroep direct aan. We kozen voor een aansprekende vraagstelling, een foto die de doelgroep goed weerspiegelt, en natuurlijk de merkkleuren van Yource.
  4. Concrete USPs: We benadrukten de unieke verkoopargumenten van de vacature om potentiële kandidaten te overtuigen van de waarde van de functie. De mail bevatte geen lange tekst, maar wél een lijst met USPs: ‘’Waarom wil jij werken voor [Opdrachtgever] via Yource?’’. Wat zijn die USPs? Een goede combinatie van essentiële info (uurloon, hybride werken) en leuke extra’s (toffe branche, personeelskorting).
  5. Urgente verwoording: Door een gevoel van urgentie te creëren, spoorden we de ontvanger aan om direct actie te ondernemen. We sloten speels en persoonlijk af: "We horen snel van je. ¿Nos vemos pronto? 😎’’
  6. Makkelijk solliciteren: Om zo weinig mogelijk lezers te verliezen in de mail, zetten we de solliciteer-button relatief ‘’hoog’’ in de tekst. De lezer hoeft niet te scrollen en ziet de opvallende button direct na het openen van het mailtje.
  7. Persoonlijke afsluiting: De mail voelt alsof hij 1-op-1 is geschreven aan de kandidaat, inclusief de persoonlijke afsluiting. We bieden meerdere contactopties, waaronder WhatsApp met de recruiter. We maakten het gemakkelijk voor ontvangers om contact op te nemen en verdere stappen te zetten in het sollicitatieproces. "Heb je vragen of wil je meer weten? App de recruiter!" De laatste regel van de zin? Groetjes, Voornaam van Yource.

Heel leuk en aardig, maar hoe ontwikkel je een mailstrategie die werkt voor jou?

De belangrijkste tip die we kunnen geven: ga testen en verzamel data. Maak hiervoor gebruik van de testfeatures van je CMS! Door de a/b-test van ActiveCampaign keer op keer te gebruiken, ontdekken we precies wat wel en niet werkt met onze doelgroep. Test bijvoorbeeld welke naam goed werkt als verzender, welke tekstlengte zorgt voor het gewenste resultaat, en of je de open rate kan verhogen door je onderwerpregels anders in te steken. Zo ontwikkel je voor elke markt een mailstrategie om te winnen!

 Neem contact op met Eelco

Meer weten over Digital Growth Agency?

Heb jij een uitdagende doelstelling? Een grote ambitie? Die hebben we het liefst. Maar ook als je gewoon even snel wat handjes nodig hebt, ben je bij ons aan het goede adres. Laat Eelco weten hoe we je kunnen helpen, dan nodigt hij je graag uit voor een bakkie.