Wat is ActiveCampaign

Je bent ActiveCampaign tegengekomen en vraagt je af wat het is. Misschien was je op zoek naar een emailtool, een marketing CRM of een systeem om je salespipeline in bij te houden. Goed nieuws, ActiveCampaign kan het allemaal. In dit artikel vertellen we je wat ActiveCampaign is en wat het voor jou kan betekenen.

Uit welke onderdelen bestaat ActiveCampaign

ActiveCampaign bestaat uit 4 onderdelen. 

 1. E-mail Marketing
 2. Marketing Automation
 3. Marketing en Sales CRM
 4. Service en Support

E-mail Marketing

Dit is het eerste onderdeel van ActiveCampaign. Je kan mails sturen naar lijsten contacten. ActiveCampaign heeft een ingebouwde editor waarmee je de e-mails op kan maken. Er zijn templates beschikbaar waarmee je veel sneller een mooi e-mail hebt klaarstaan. 

Wil je mails personaliseren? Dat kan je doen door variabelen, zoals naam of adres, in een mail te verwerken. Je kan ook hele onderdelen van de mail conditioneel zichtbaar maken. Dat betekent dat je bepaalde onderdelen in de mail alleen ziet wanneer je aan de voorwaarden voldoet (bijvoorbeeld contact is klant).

Als je een mail hebt gemaakt kun je die meteen sturen of inplannen.

ActiveCampaign

Marketing Automation

Tegenwoordig is alleen een e-mail versturen niet meer voldoende. Veel organisaties passen geautomatiseerde marketing toe. Op basis van triggers worden acties uitgevoerd.

Een trigger kan zijn dat iemand toegevoegd is op een lijst, iets op de website heeft bekeken of een link in een mail heeft aangeklikt. Je kan dit helemaal zelf configureren.

Met acties kan je een hele flow maken waar een contact doorheen gaat. Je kan e-mails versturen, meldingen op de website tonen of een SMS-sturen. Om de flow goed aan te laten sluiten kan je ook wachttijd inbouwen en checks doen voordat de flow wordt vervolgd.

ActiveCampaign Marketing Automation

Marketing & Sales CRM

Overzicht houden over alle leads en verkooptrajecten kan erg ingewikkeld zijn. ActiveCampaign maakt je dit makkelijk. In het marketing-deel van het CRM kun je per contact zien wat voor communicatie iemand heeft ontvangen en wat voor acties iemand heeft ondernomen.

Om van marketing lead tot sales lead te komen kan je leadscoring toepassen. Zo komt een lead pas op de radar van sales wanneer bepaalde acties uitgevoerd zijn door dat contact.

Het sales deel van het CRM helpt je overzicht te houden over de verkooptrajecten. Je kan bij je contacten taken en notities bijhouden. De belangrijkste feature is de pijplijn. In de pijplijn kan je overzicht houden over al je verkooptrajecten. Je maakt deals aan die zichtbaar zijn in deze pijplijn en kan de voortgang op deze manier per deal bijhouden.

ActiveCampaign Marketing en Sales CRM

Service & Support

Via ActiveCampaign kan je ook jouw service optimaliseren. Je hebt hier specifieke features voor zoals Conversations. Conversations is een chat die je op jouw website kunt implementeren. Chatgesprekken worden meteen aan een contact gelinkt. Zo houd je overzicht over welke vragen jouw klanten en prospects stellen.

Je kan daarnaast koppelen met klanttevredenheidstools. Door deze koppeling kan je jouw bestaande klanten vragen om hun mening. Deze informatie komt ook weer netjes bij het contact te staan.

Wil jij service in sales omzetten? Dat kan je doen door bijvoorbeeld je meest waardevolle klanten een kortingscode te sturen. 

Waarvoor gebruik je ActiveCampaign

Er zijn een aantal praktische redenen voor het gebruik van ActiveCampaign. Denk aan:

 1. Communiceren met contacten
 2. Bijhouden van informatie over contacten
 3. Marketing automatiseren
 4. Verkooptrajecten bijhouden
 5. Koppelen van verschillende systemen

Wat kost ActiveCampaign

ActiveCampaign biedt verschillende pakketten. Je kan het altijd eerst even gratis proberen. Heb je je keuze gemaakt, dan zijn er 4 pakketten waar je uit kan kiezen:

 1. Lite (vanaf $9 per maand)
 2. Plus (vanaf $49 per maand)
 3. Professional (vanaf $129 per maand)
 4. Enterprise (vanaf $229 per maand)

Voor alle features die bij de pakketten horen, klik je hier.

Meer weten?

Meer lezen over ActiveCampaign? Dat doe je hier!Wij gaan voor digitale groei

Wil jij ook groeien? Let’s go!

We durven wel te stellen dat er geen merk is dat we niet digitaal kunnen laten groeien. Noem ons de digitale-groei-experts. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Stuur Eelco een mailtje, dan nodigt hij je graag uit voor een bakkie.