3 jaar ActiveCampaign Partner

ActiveCampaign

We zijn nu al meer dan 3 jaar Agency Partner van ActiveCampaign. Goed om er even een momentje bij stil te staan. Want in de afgelopen 3 jaar heeft ActiveCampaign zich stormachtig ontwikkeld, en dat geldt ook voor ons.

We delen graag welke nieuwe ontwikkelingen van ActiveCampaign over de afgelopen 3 jaar ons het meest enthousiast hebben gemaakt. Ook laten we de vetste use-cases zien die wij hebben gemaakt met ActiveCampaign, en vertellen wat we in de toekomst graag nog eens zouden willen doen. 

Ontwikkelingen

ActiveCampaign heeft een heleboel kleine verbeteringen doorgevoerd. De interface is iets aangepast, het verifiëren van domeinen gaat makkelijker en de indeling van de features is logischer gemaakt. Subtiele wijzigingen die de gebruikservaring nét dat stukje fijner maken. 

Daar blijft het niet bij: naast die kleine fixes zijn er ook een aantal grote stappen vooruit gezet.

Integratie voor de verzending van Transactionele emails met Postmark

Waarom zijn we hierover zo enthousiast? Voor deze integratie was er eigenlijk altijd een soort blinde vlek. Was het nodig om een emailadres een mail te sturen waar men niet vanuit kon schrijven? Dan hadden we een transactioneel emailsysteem nodig, zoals Sendgrid of Mandrill. Een hobbel in het proces die voor extra werk zorgde.

Met de komst van Postmark kunnen we nu alle emailuitdagingen nog beter aan. De koppeling tussen de 2 systemen is ook echt heel erg fijn. Je kan gewoon in ActiveCampaign mooie emails opbouwen, maar ze transactioneel via Postmark verzenden. Dit zorgt voor een efficiëntere workflow en een verbeterde gebruikerservaring. Top!

Integratie met SalesForce en Pipedrive is uitgebreid en echt super fijn geworden

Waar we 3 jaar geleden vaak genoeg Zapier moesten gebruiken omdat koppelingen met systemen als Salesforce en Pipedrive in basis niet uitgebreid genoeg waren, is dat nu echt verleden tijd. De in-de-box module om Salesforce en Pipedrive te koppelen is echt super fijn geworden.

Neem Salesforce. Daar kan je nu eenvoudig alle velden koppelen (ook custom velden), de synchronisatie is goed beheerbaar en je kan in Salesforce zien welke mails ActiveCampaign verzonden heeft. In de koppeling met Pipedrive is het inmiddels ook mogelijk om velden te synchroniseren als het aantal gewonnen en verloren deals dat een contact heeft. Ook heel fijn als je daar je automations op wilt baseren. 

De verbeterde integraties met Salesforce en Pipedrive hebben de afhankelijkheid van Zapier verminderd, waardoor het gemakkelijker is geworden om complexe koppelingen op te zetten. Met de mogelijkheid om alle velden te koppelen, inclusief aangepaste velden, en de toevoeging van synchronisatie van winnende en verloren deals in Pipedrive, bieden deze integraties nu een veel breder scala aan mogelijkheden voor gegevensbeheer en automatisering. Dit verhoogt de efficiëntie en maakt het gemakkelijker om gegevensgestuurde beslissingen te nemen.

Links

Nieuwe emailbuilder is nog makkelijker in gebruik

In eerste instantie was het best even wennen, de nieuwe emailbuilder. Maar, inmiddels zijn we echt fan. De builder werkt sneller en werkt beter qua secties, blokken en modules.

Naast goede koppelingen en strakke automations gaat ons hartje sneller kloppen van echt tof opgemaakte emails. Met de nieuwe emailbuilder kunnen we fantastische emails maken. 

Vetste use-cases

We hebben over de afgelopen jaren hele toffe projecten mogen maken. Drie van de tofste zijn:

  • ActiveCampaign volledig gekoppeld met Hotelboekingen voor time to momo, waardoor we perfecte opvolging kunnen geven met leuke tips, routes en hotspots. Hier lees je meer.

  • Automatische verzending van vacature-nieuwsbrieven o.b.v. voorkeuren en locatie. We hebben een integratie gemaakt tussen de website, een datafeed-manager en ActiveCampaign, waardoor er geautomatiseerd tientallen verschillende nieuwsbrieven per week verstuurd worden met passende vacatures. Dit hebben we gedaan voor Yource.

  • Binnen 4 weken een migratie gedaan van Hubspot naar ActiveCampaign, met honderden flows, emails, forms en pages. Zie onze post op LinkedIn.

Toekomst

Uiteraard hebben we nog wel wat wensen voor de toekomst. ActiveCampaign is een super systeem, maar er zijn altijd onderdelen die beter kunnen.

  • Betere integraties met databases voor rapportages.

Een koppeling met een dashboarding-tool zou heel zijn, nu bouwen we dat zelf. Daarbij moet er vrij veel data heen en weer. Het zou fijner zijn als je statistieken van mails, automations, pipelines of lijsten zou kunnen ophalen via de API. Nog beter, een standaard koppeling vanuit Looker Studio of PowerBI. 

  • ActiveCampaign Multi-Regional Data Centers

Op dit moment wordt alle data opgeslagen buiten de EU. Met alle informatie en documenten die ActiveCampaign aanbiedt is het voor veel partijen juridisch voldoende. Het due diligence traject zou een stuk gemakkelijker zijn als ActiveCampaign ook datacenters in de EU zou hebben. 

  • Verbeterde inzet van AI

AI wordt al wel ingezet binnen het platform, maar het is nog heel beperkt. Zapier heeft hier al wat meer opties in. Daar krijg je adviezen over het maken van automations o.b.v. AI. Bij ActiveCampaign zou er qua inhoud van de email, afbeeldingen en automations veel ondersteuning mogelijk zijn vanuit AI. Daar kijken we vol nieuwsgierigheid naar vooruit.

Laptops

Op naar nog veel meer jaren

Wij kijken uit naar nog veel meer jaar vette automations, mails en koppelingen bouwen met ActiveCampaign!