Handboek Succesvol Digitaal Team

Organisaties die digitaal succesvol zijn hebben een eigen Digital Team. Deze organisaties zijn succesvoller dan bedrijven waar digital een bijzaak is of waar het volledig wordt uitbesteed. Om succesvol te worden zal je een eigen digitale team op moeten zetten.

Wij helpen organisaties daarbij. Dit doen we niet alleen door advies te geven, maar we helpen actief bij de uitvoering. Wanneer een digitaal team succesvol draait, gaan we werken aan kennisoverdracht zodat het team steeds zelfstandiger wordt. Zo kan je marktleider worden.

Om jou verder te helpen in je digitale groei, hebben we onze kennis gebundeld en opgeschreven in een handboek. Hierin staan tips die iedere organisatie zou kunnen gebruiken voor het opzetten van hun eigen Digital Team. Lees hieronder de hoofdstukken die voor jou relevant kunnen zijn.

Wie zijn wij?

Wij zijn Digital Growth Agency. Jaren geleden hebben we voor NLE (De Nederlandse Energie Maatschappij) een succesvol digitaal team opgezet. Het begon bij digitale marketing, maar als snel werden websites, apps en smart thermostats geïntroduceerd door het team. Na NLE volgden meer organisaties, zoals ETQ, Yource, en Scholt.

Handboek Succesvol Digital Team

Digitaal succes wordt veelal bepaald door niet-digitale factoren zoals cultuur, proces en team

#1 Digital Strategy

De strategie is de basis voor alles wat je gaat doen. Laat je niet te veel afleiden door het groene gras bij de buren en creëer je eigen digitale strategie. Deze tips helpen je bij het bepalen van de juiste strategie voor jouw organisatie. Want het is wel zo prettig als je gaat rennen dat je ook de goede kant op rent.

Lees meer
Digital Strategy

#2 Digital Team

Het team is het meest belangrijke onderdeel voor jouw digitale succes. Maar een digitaal team is vaak lastig te vergelijken met andere teams binnen de organisatie. Hoe weet je nu precies hoe je jouw team opbouwt? En wat kan je doen om te zorgen voor een goed draaiend team?

Lees meer
Digital team

Eduard van der Harst | Manager Communicatie Stigas

“Het voelt alsof we er in één klap diverse ervaren collega’s in ons team bij hebben gekregen.”

#3 Digital Structure

Een digital team heeft flexibiliteit nodig, maar zonder structuur kan flexibiliteit snel rommelig worden. Daarom is een passend werkproces belangrijk. Lees hier hoe je overzicht krijgt in je werkzaamheden door middel van een doorlopend werkproces.

Leer meer
Digital Structure

#4 Digital Culture

De meeste teams binnen de organisatie zijn gericht op het voorkomen van fouten, het vergroten van efficiëntie en effectiviteit. Het digitale team heeft juist een heel andere cultuur nodig om succesvol te zijn. Wat maakt dit team anders en hoe creëer je zo’n digitale cultuur?

Lees meer
Digital culture

Digitaal succes is onmisbaar voor de merken van vandaag en morgen

#5 Digitale Communicatie

Goede communicatie is een belangrijk onderdeel voor een groeiende digitale afdeling. Interne communicatie om te zorgen dat je de organisatie het team steunt en externe communicatie om successen te behalen. Deze tips helpen je jouw digitale communicatie te verbeteren.

Lees meer
Digitale communicatie

#6 Digital Execution

De uitvoering van een strategie is belangrijker dan de strategie zelf. Vaak zijn de wensen van een organisatie radicaal, maar hoe voer je dit overzichtelijk uit? Met een goede digital execution komt er snelheid in de uitvoering en zullen de resultaten steeds beter worden.

Lees meer
Digital Execution

Een succesvol digitaal team stel je samen op basis van jouw strategie.

#7 Digital Budget

Het budget kan een stroomversneller of een anker zijn voor jouw digitale schip. Deze tips helpen je jouw budget optimaal te besteden meer uit elke euro te halen. Zo kan je grotere stappen zetten en komt het digitale team tot bloei.

Lees meer
Digital budget

#8 Digital Marketing

Er zijn ontelbaar tips voor digitale marketing. We hebben er een aantal op een rijtje gezet die hoewel ze logisch lijken, nog lang niet overal geïmplementeerd worden. Ze gelden voor iedere organisatie, ook voor jouw digitale marketing.

Lees meer
Digital Marketing

Digitaal succes behaal je niet door uit te besteden, maar door samen te werken

#9 Digital Developement

Development doen op de juiste manier zorgt voor de juiste systemen en de juiste systemen zorgen voor een basis voor innovatie.

Lees meer
Digital Development

Wij gaan voor digitale groei

Wil jij ook groeien? Let’s go!

We durven wel te stellen dat er geen merk is dat we niet digitaal kunnen laten groeien. Noem ons de digitale-groei-experts. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Stuur Eelco een mailtje, dan nodigt hij je graag uit voor een bakkie.